"Митраљетина" библиотека

место где вас мир, топла реч и књига чека!

Књига која ми се допада

book-fest-blog

Огњен Драгосавац, 6-4

Књиге под називом “Џеронимо Стилтон“ су међу најпродаванијим у свету. Ауторка је Италијанка, Елизабета Дами, а главни јунак Џеронимо, миш – новинар. Мени се највише, из тог серијала, свидела књига “Даћу ти ја карате“ зато што је сажета и прилагођена нашем узрасту.

Немања Митровић, 6-4

Моје омиљене књиге су “Атлас свемира“ и “Свемирологија“ од  аутора Дугалда Стира. Ове књиге су феноменалне! Сажете су, а дају пуно корисних информација.

Алекса Станојковић, 6-4

Допала ми се књига “Нарнија“, ирског  писца К.С.Луиса. То је авантуристичка књига, пуна узбудљивих догађаја. Веома је занимљива и препоручио  бих је свима.

Јована Керезовић, 6-4

Прочитала сам књигу “Мој дека је био трешња“ коју је написала Анђела Нанети. Мислим да је ова књига за децу коју занимају авантуристички романи. Много ми се допала јер волим пустоловине.

Лука Атанацковић, 6-4

“Зимзеленова последња трка“ , Верослава Ранчића, је књига која буди радозналост. Она говори о љубави једног дечака према коњу. Препоручујем књигу љубитељима  животиња и онима који мисле да би се могли пронаћи у лику дечака.

Никола Личанин, 6-4

Највише ми се свидео роман Бранислава Нушића, “Хајдуци“. Говори о догодовштинама дечака и свидео ми се јер могу да пронађем себе у њему.

Милан Родић, 6-5

Јако ми се допао роман “Том Сојер“. Говори о једном несташном дечаку. Толико је занимљив да нисам могао да се одвојим од њега! Морате га прочитати!

Алавања Александар, 6-5

Свидео ми се роман “Енкантадас, уклета острва“, који је написао Херман Мелвил. Радња се одвија на грчким острвима. Свиђа ми се због несташлука и мноштва догађаја.

Стефан Травар, 6-5

Толкинов “Господар прстенова“ је авантуристички роман. Ова књига ми је оставила јак утисак и никад је нећу заборавити. Постоји и филм заснован на овој причи, али је књига боља, оставља машти више слободе.

Матеа Прерадовић, 6-5

Књигу  “Боже, дал си ту? Ја сам, Маргарет“ написала је Џуди Блум. Прочитала сам много књига, али ова ми  је оставила посебан утисак, јако ми се свидела. Маргарет је девојчица мојих година и мислим да смо веома сличне. Препоручила бих је свим девојчицама 2001. годишта.

Милош Борјан, 6-5

Свидео ми се роман Бранка Ћопића, “Орлови рано лете“, зато што у њему има пуно авантура у којима бих и ја волео да учествујем!

Марко Тепавчевић, 6-5

Свиђа ми се роман Уроша Петровића, “Мрачне тајне Гинкове улице“ зато што је мистериозан и поставља ми тешке загонетке.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: