"Митраљетина" библиотека

место где вас мир, топла реч и књига чека!

Конкурси

На овој страници можете погледати услове учешћа на различитим литерарним, ликовним и другим конкурсима намењеним ученицима.

 

Конкурс Холокауст – култура сећања

НВО Хавер Србија наставља активно да се залаже за борбу против предрасуда, дискириминације, антисемитизма и ксенофобије, да доприноси стварању инклузивне средине и развија толеранцију кроз неформално образовање.

Обавештавамо вас да у оквиру пројекта „Знање=толеранција“, Хавер Србија расписује и конкурс за ученике и ученице основних и средњих школа у Србији под називом Холокауст – култура сећања.

Наставници и наставнице треба да најаве учешће својих ђака на конкурсу до петка, 9. марта 2018. године путем мејла на адресу haversrbija@gmail.com. Након пријема вашег мејла о учешћу на конкурсу, доставићемо Вам пријавни формулар.

Ученичке радове заједно са попуњеним формуларом шаљу наставници/е на исту мејл адресу са назнаком Конкурс Холокауст – култура сећања, најкасније до петка, 30. мaрта 2018. године.

Чврсто верујемо да кроз образовање и стицање знања може доћи до промене ставова и ширења свести младих и да је то пут ка формирању активног и одговорног појединца, а онда и пут ка стварању толерантнијег и одговорнијег друштва.

 

Дани ћирилице 2018.

dscn0690

Удружење „Дани ћирилице“ Баваниште у Баваништу, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, расписује конкурс намењен ученицима основних и средњих школа из следећих области:

 • Литерарни рад на тему „Мој јунак“
 • Минијатура на тему „Мој јунак“
 • Илустрација народне песме или приче о јунаштву
 • Иницијал (прво слово имена учесника)
 • Израда лутке у ношњи из бакиног родног краја

Литерарни рад не треба да буде дужи од једне куцане стране.
Илустрација, калиграфски текст и иницијал, у зависности од узраста учесника, могу да буду величине у распону од  20 × 20  до  50 × 70 cm.
Калиграфски текст треба да садржи од 10 до 30 речи.
Илустрација, калиграфски текст и иницијал и минијатура могу да се изводе у свим дводимензионалним техникама укључујући вез.
Лутку висине до 30cm треба направити од природног материјала и обући је у ношњу из бакиног родног краја, уз обавезну назнаку који је то крај.
Податке као што су име учесника и ментора, назив школе и разред треба написати на полеђини рада. На лутке и везене радове потребно је да се зашије комадић картона и на њему напишу тражени подаци. Одрасле особе могу да учествују ван конкуренције. Радови израђени од непостојаних материјала неће бити оцењени. Радови се не враћају.
Резултати конкурса биће објављени на сајту: www.danicirilice.org.rs до 18. маја 2018. године.
Моле се учитељи, вероучитељи, наставници, професори и родитељи да помогну заинтересованим ученицима, као и да најбоље радове доставе на адресу:

Дани ћирилице“

Жарка Зрењанина бр. 3

26222 Баваниште

Конкурс је отворен до 20. априла 2018. године.

Стручни жири прогласиће три најбоља рада за сваки узраст, а њихови аутори ће добити дипломе и награде. Награде и захвалнице добиће и најуспешнији учесници ван конкуренције. Сви учесници из расејања добиће признање Чувар српства.
Организатор ће наградити и најуспешнијег наставника и прогласити најуспешнију школу. Додела награда предвиђена је за 20. мај, а за децу из расејања почетком августа 2018. године
Телефон за информације број: 013/751-080 и 065/5751080; www.danicirilice.org.rs; danicirilice@gmail.com

 

14. дечји међународни фестивал „Креативна чаролија“    

Бања Врујци, 25 – 27. мај  2018.

 

УГ„Креатива – креативно образовање“ објављују наградни конкурс поводом 14. међународног фестивала дечјег стваралаштва „КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА“.

 

 

I ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС

За најбољи поетски и прозни рад на тему:

„БОРИ СЕ ЗА СВОЈА КРИЛА, ЈЕР НЕБО НИЈЕ ГРАНИЦА“

Радовe слати у електронском облику на мејл carolija2018@gmail.com до 1. марта 2018. Потребно је да сви радови из једне школе буду у једном ворд документу, али тако да је сваки рад посебно припремљен за штампање са комплетним контакт подацима. Контакт: Слађана Шесто, 061/320.7043

II ЛИКОВНИ КОНКУРС

За најбољи ликов уни рад (слободна техника) на тему:

„БОРИ СЕ ЗА СВОЈА КРИЛА, ЈЕР НЕБО НИЈЕ ГРАНИЦА“

Радови се обавезно шаљу поштом до 01.марта 2018. и могу да се поставе и на ФБ страну фестивала, али то не искључује слање поштанским путем. Пристигли радови остају својина организатора који задржава право да их користи и у друге непрофитабилне сврхе. Контакт: Марија Ђокић, 066/956.7105

III ДРАМСКИ КОНКУРС

За најбољи дечји позоришни комад на тему:

„ЊИМА НЕБО НИЈЕ БИЛО ГРАНИЦА“

Аматерске снимке позоришних представа у трајању од 8-10 минута поставите на Јутјуб најкасније до 01.марта  2018 Сви видео снимци морају бити именовани истим називом, овогодишњим мотом фестивала: „НЕБО НИЈЕ ГРАНИЦА”, ДРАМСКА КАТЕГОРИЈА, БАЊА ВРУЈЦИ 2018; Сценарио драмског текста, комплетне контакт податке и линк са Јутјуба послати на мејл carolija2018@gmail.com. Представа мора бити аутентична у складу са овом темом конкурса и не сме бити раније јавно извођена. Контакт: Оливера Петровић, 064/1600.025

IV ФИЛМСКИ КОНКУРС

За најбољи дечји кратки филм на тему:

„ЊИМА НЕБО НИЈЕ БИЛО ГРАНИЦА“

Обрадити тему у форми кратког филма у трајању до 4 минута;  Филм може да буде снимљен мобилним телефоном или камером;  Пожељно је да са видео клипом буде комбинован текст, слика, звук; Сви клипови морају бити именовани истим називом, овогодишњим мотом фестивала: „НЕБО НИЈЕ ГРАНИЦА”, ФИЛМСКА КАТЕГОРИЈА, БАЊА ВРУЈЦИ 2018.Сценарио филма, комплетне контакт податке и линк са Јутјуба послати на мејл carolija2018@gmail.comФилм се ради на нивоу једног одељења и не сме бити раније јавно емитован и дељен на друштвеним мрежама;Контакт: Јасмина Стојковић, 064/5722.457

V МУЗИЧКИ КОНКУРС

За најбољу дечју вокалну композицију на тему:

„ЗА СНОВЕ МОЈЕ, ГРАНИЦЕ НЕ ПОСТОЈЕ“ 

Вокалне композиције у трајању до 2.45 минута, радни/демо снимак гласа уз пратњу једног или више инструмента поставити на Јутјуб. Сви видео или аудио снимци морају бити именовани истим називом, овогодишњим мотом фестивала: „НЕБО НИЈЕ ГРАНИЦА”, МУЗИЧКА КАТЕГОРИЈА, БАЊА ВРУЈЦИ 2018.;  Песму могу компоновати ученици самостално или уз помоћ наставника, али и сами наставници. Песму могу изводити искључиво деца, појединачно или групно, до четворо у групи, на своје или текстове својих вршњака или учитеља/наставника). Пратећи вокали могу бити и наставници. Текст и комплетне контакт податке и линк са Јутјуба послати на мејл carolija2018@gmail.com. Слати, искључиво, композиције које нису раније јавно извођене и чији снимци нису дељени на друштвеним мрежама. Контакт: Ана Вујић, 065/640.9175

„НЕБО НИЈЕ ГРАНИЦА“

Мото је14. фестивала „КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА“

КО МОЖЕ УЧЕСТВОВАТИ НА КОНКУРСУ?

 • На конкурсу могу учествовати деца предшколског и основношколског узраста из целог света.

КАКО ПОСЛАТИ РАДОВЕ?

 • Дечје позоришне представе, дечје кратке филмове, аматерске снимкедечјих позоришних представа и дечјих вокалних композиција поставити на Јутјуб најкасније до 01. марта 2018.
 • Индивидуални учесници могу да пошаљу један рад, а установе и асоцијације до 20 радова различитих аутора у категорији ликовних, до 10 у категорији литерарних и до 3 у остале три категорије. Организатор задржава право објављивања, снимања и коришћења послатих радова.

ШТА СВАКИ РАД МОРА ДА САДРЖИ?

 • Потребно је да сви радови садрже пуну адресу аутора, мејл школе, име ментора и његове контакт податке  (радови са непотпуним, нечитким подацима и без контакт телефона и  мејл адресе,  школе или ментора, неће се вредновати). Похваљени ученици из свих пет категорија биће благовремено обавештени и позвани да учествују на 14.међународном фестивалу „КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА“, 25-27.маја 2018,  када ће бити проглашени и награђени победници у свим категоријама.
 • Организатор задржава право објављивања, снимања и коришћења послатих радова.
 • Радови се не враћају.

Дођите 25 – 27.маја 2018. у Бању Врујци и постаните део 14. КРЕАТИВНE ЧАРОЛИЈE!

ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

AДРЕСА: УГ КРЕАТИВА, Бања Врујци бб, 14 243 Горња Топлица (Попадић)

ТЕЛЕФОНИ: 062.8077.389, 060.6555.005, 064.2939.182

 emailcarolija2018@gmail.com,   carobnoselo@gmail.com, ugkreativa@gmail.com

САЈТОВИ: www.decjisaborvrujci.wordpress.com, 

www.kreativnoobrazovanje.edu.rs 

Извор: Креативна чаролија

%d bloggers like this: